"TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA" KATA KATA KERAMAT, NAMUN APAKAH ERTINYA JIKA MELAYU HANYA TINGGAL NAMA DI TANAH AIRNYA SENDIRI.."PERKASA PEMBELA BANGSA, BENTENG NEGARA, TANAH BERDAULAT"


(MOHON ADD FRIEND DI FACEBOOK: www.facebook/perkasanegerisembilan UNTUK INFO YG LEBIH AKTIF)
ADAT ORANG MANDI DI KOLAM,
TIDAK MANDI MEMBASUH MUKA,
ADAT ORANG BERTIKAM,
TIDAK MATI MERASA LUKA.

13 Mei merupakan satu pengalaman dan pengajaran yang tidak dapat kita lupakan buat selama lamanya.Kerana kejadian itu dapat menunjukkan kepada kita semua tentang bahaya bahaya yang boleh timbul sekiranya kita terlampau lalai atau cuai.
Kita seharusnya bangga dengan apa yang telah kita capai.Dengan semangat perpaduan dan keharmonian serta kerjasama dan rasa muhibah,maka kita telah mengatasi segala kesulitan untuk mencapai kemajuan dan kemakmuran yang tidak ada tolok bandingnya.
Oleh itu,amatlah mustahak bagi kita semua untuk cuba sedaya upaya hidup bersama sama dan cuba memahami antara satu sama lain dengan semangat persefahaman,hormat menghormati agar kita dapat memelihara keharmonian dan keamanan.
-Tunku Abdul Rahman,1969-
PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA) NEGERI SEMBILAN DARUL KHUSUS TELAH DI LANCARKAN SECARA RASMI PADA 21 JUN 2009 PADA JAM 8.30 MALAM BERTEMPAT DI KOMPLEKS BELIA DAN SUKAN PAROI OLEH YB DATUK IBRAHIM BIN ALI, PRESIDEN PERKASA MALAYSIA

Tuesday, July 13, 2010

LAPORAN POLIS OLEH PERKASA NS TERHADAP KENYATAAN PEMIMPIN MCA DALAM MERDEKA REVIEW

Berikutan kenyataan yang dikeluarkan oleh pemimpin pemimpin Pemuda MCA yang disiarkan dalam Merdeka Review keluaran 1 Julai 2010 yang lalu Perkasa NS telah membuat laporan polis terhadap Pemuda MCA di Ibu Pejabat Polis Daerah Seremban, Seremban 2 pada 9 Julai pada jam 11.00 pagi.
Perkasa NS merasakan bahawa kenyataan kenyataan yang dikeluarkan oleh pemimpin Pemuda MCA itu berniat buruk kepada Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia khususnya kepada kepimpinan Perkasa. Kenyataan tersebut juga berupa suatu ugutan kepada Perkasa dan tuduhan bahawa Perkasa adalah sebuah pertubuhan ekstremis adalah salah dan berniat jahat.
Perkasa NS juga merasakan bahawa kenyataan tersebut juga berunsur hasutan dengan menggunakan bahasa yang melampau.
Sehubungan dengan itu juga Perkasa NS menolak dakwaan bahawa Perkasa cuba mencungkil isu sensitif dan perkauman.
(Rujuk kenyataan oleh pemimpin Pemuda MCA seperti yang di tulis dibawah)

No comments: