"TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA" KATA KATA KERAMAT, NAMUN APAKAH ERTINYA JIKA MELAYU HANYA TINGGAL NAMA DI TANAH AIRNYA SENDIRI.."PERKASA PEMBELA BANGSA, BENTENG NEGARA, TANAH BERDAULAT"


(MOHON ADD FRIEND DI FACEBOOK: www.facebook/perkasanegerisembilan UNTUK INFO YG LEBIH AKTIF)
ADAT ORANG MANDI DI KOLAM,
TIDAK MANDI MEMBASUH MUKA,
ADAT ORANG BERTIKAM,
TIDAK MATI MERASA LUKA.

13 Mei merupakan satu pengalaman dan pengajaran yang tidak dapat kita lupakan buat selama lamanya.Kerana kejadian itu dapat menunjukkan kepada kita semua tentang bahaya bahaya yang boleh timbul sekiranya kita terlampau lalai atau cuai.
Kita seharusnya bangga dengan apa yang telah kita capai.Dengan semangat perpaduan dan keharmonian serta kerjasama dan rasa muhibah,maka kita telah mengatasi segala kesulitan untuk mencapai kemajuan dan kemakmuran yang tidak ada tolok bandingnya.
Oleh itu,amatlah mustahak bagi kita semua untuk cuba sedaya upaya hidup bersama sama dan cuba memahami antara satu sama lain dengan semangat persefahaman,hormat menghormati agar kita dapat memelihara keharmonian dan keamanan.
-Tunku Abdul Rahman,1969-
PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA) NEGERI SEMBILAN DARUL KHUSUS TELAH DI LANCARKAN SECARA RASMI PADA 21 JUN 2009 PADA JAM 8.30 MALAM BERTEMPAT DI KOMPLEKS BELIA DAN SUKAN PAROI OLEH YB DATUK IBRAHIM BIN ALI, PRESIDEN PERKASA MALAYSIA

Thursday, July 15, 2010

Nazri Aziz kata ahli Umno menolak Perkasa kerana perjuangan Perkasa tidak selari dengan konsep 1Malaysia yang dibawa oleh PM. Nazri juga berkata perjuangan Perkasa tidak disokong oleh keseluruhan orang Melayu. Di bercakap seolah olah bercakap mewakili ahli Umno keseluruhannya. Persoalannya..layak ke Nazri Aziz bercakap begitu?
Adakah dia faham dasar asas perjuangan Perkasa?
Adakah dia sedar kenapa Perkasa wujud?
Adakah kenyataan Nazri dianggap mewakili keseluruhan ahli umno?
Asas perjuangan Perkasa adalah mempertahankan hak dan keistimewaan bumiputra seperti yang telah TERKANDUNG DALAM PERLEMBAGAAN NEGARA..
* Nazri Aziz menteri yang bertanggungjawab berkenaan urusan Parlimen-seharusnya dia faham dan jelas apa yang terkandung dalam Perlembagaan negara.(Mungkin disini dia sebenarnya tidak berapa faham tentang perlembagaan negara sebab itu dia tidak memahami asas perjuangan Perkasa. Tidak mustahillah BN pernah hampir terlingkup apabila sidang dewan tidak cukup korum suatu masa dulu. Kalau dia mahir dengan perlembagaan dan urusan parlimen perkara seperti itu tidak akan berlaku. Jelas dia memang tidak layak memegang jawatan menteri lebih lebih lagi urusan parlimen yang amat penting).Perkasa wujud kerana ruang kosong yang sepatutnya di perjuangkan oleh parti yang menjaga kepentingan melayu. namun apa yang berlaku adalah sebaliknya. bukan parti tersebut yang mengkhianati perjuangan tapi beberapa kerat pemimpin didalamnya yang mengkhianati perjuangan parti dan orang Melayu. Adakah Nazri Aziz salah seorang darinya? fikirlah sendiri...
Ahli ahli Perkasa terdiri hampir 50 peratus daripada ahli Umno. Kenapa mereka beralih kepada Perkasa? Perkasa sebuah NGO yang tidak mungkin dapat mengugat mana mana parti politik. Perkasa tidak boleh bertanding dalam PRU. Kalau perkasa dikatakan bukan keseluruhan suara orang Melayu,itu lumrah. Lagipun Perkasa baru berusia setahun jagung..
Adakah layak Nazri berkata bahwa Umno menolak Perkasa? Siapa Nazri untuk bercakap seolah olah mewakili keseluruhan ahli Umno.?
Adakah Nazri menang majoriti 100 peratus dam pilihanraya yang lalu.? Sudah tentu tidak..
Kemenangan Nazri dalam Pru bukan 100 peratus. Jadi layak ke Nazri bercakap seolah olah mewakili keseluruhan suara ahli ahli Umno?
Memang betul kata Datuk Ibrahim Ali. Umno kena tolak orang macam Nazri kalau mahu survival Umno terus hidup. Tak salah untuk buang satu kudis untuk menyelamatkan satu badan.

Nazri hanya satu individu dalam Umno, sedangkan Umno itu untuk perjuangan Melayu.

Kalau Nazri tidak perlukan Perkasa, Perkasa pun tidak perlukan Nazri. Ramai orang Melayu di luar sana yang berharap kepada Perkasa. Perjuangan Perkasa bukan untuk Umno atau mana mana pemimpin Umno, tetapi untuk orang Melayu dan Pribumi.

"Biarkanlah Nazri Aziz terjun bersama labu labunya"

No comments: