"TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA" KATA KATA KERAMAT, NAMUN APAKAH ERTINYA JIKA MELAYU HANYA TINGGAL NAMA DI TANAH AIRNYA SENDIRI.."PERKASA PEMBELA BANGSA, BENTENG NEGARA, TANAH BERDAULAT"


(MOHON ADD FRIEND DI FACEBOOK: www.facebook/perkasanegerisembilan UNTUK INFO YG LEBIH AKTIF)
ADAT ORANG MANDI DI KOLAM,
TIDAK MANDI MEMBASUH MUKA,
ADAT ORANG BERTIKAM,
TIDAK MATI MERASA LUKA.

13 Mei merupakan satu pengalaman dan pengajaran yang tidak dapat kita lupakan buat selama lamanya.Kerana kejadian itu dapat menunjukkan kepada kita semua tentang bahaya bahaya yang boleh timbul sekiranya kita terlampau lalai atau cuai.
Kita seharusnya bangga dengan apa yang telah kita capai.Dengan semangat perpaduan dan keharmonian serta kerjasama dan rasa muhibah,maka kita telah mengatasi segala kesulitan untuk mencapai kemajuan dan kemakmuran yang tidak ada tolok bandingnya.
Oleh itu,amatlah mustahak bagi kita semua untuk cuba sedaya upaya hidup bersama sama dan cuba memahami antara satu sama lain dengan semangat persefahaman,hormat menghormati agar kita dapat memelihara keharmonian dan keamanan.
-Tunku Abdul Rahman,1969-
PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA) NEGERI SEMBILAN DARUL KHUSUS TELAH DI LANCARKAN SECARA RASMI PADA 21 JUN 2009 PADA JAM 8.30 MALAM BERTEMPAT DI KOMPLEKS BELIA DAN SUKAN PAROI OLEH YB DATUK IBRAHIM BIN ALI, PRESIDEN PERKASA MALAYSIA

Wednesday, September 8, 2010

SALAM AIDILFITRI 2010

KEPADA SEMUA SAUDARA SAUDARAKU AHLI PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA) DI SELURUH TANAHAIR, KHUSUSNYA AHLI AHLI PERKASA NS, SAYA BAGI PIHAK SELURUH KEPIMPINAN PERKASA NEGERI SEMBILAN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN.
TERUSKAN PERJUANGAN MEMBELA AGAMA,BANGSA DAN TANAHAIR. JIKA PERLU DENGAN JIWA DAN RAGA. BIAR PUTIH TULANG,JANGAN PUTIH MATA.
TAKKAN MELAYU HILANG DIDUNIA. HIDUP MELAYU!!!
SALAM KEMAAFAN...
DATUK MOHD NOOR NORDIN BIN ABDULLAH,JP
YANG DIPERTUA PERKASA NS

No comments: