"TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA" KATA KATA KERAMAT, NAMUN APAKAH ERTINYA JIKA MELAYU HANYA TINGGAL NAMA DI TANAH AIRNYA SENDIRI.."PERKASA PEMBELA BANGSA, BENTENG NEGARA, TANAH BERDAULAT"


(MOHON ADD FRIEND DI FACEBOOK: www.facebook/perkasanegerisembilan UNTUK INFO YG LEBIH AKTIF)
ADAT ORANG MANDI DI KOLAM,
TIDAK MANDI MEMBASUH MUKA,
ADAT ORANG BERTIKAM,
TIDAK MATI MERASA LUKA.

13 Mei merupakan satu pengalaman dan pengajaran yang tidak dapat kita lupakan buat selama lamanya.Kerana kejadian itu dapat menunjukkan kepada kita semua tentang bahaya bahaya yang boleh timbul sekiranya kita terlampau lalai atau cuai.
Kita seharusnya bangga dengan apa yang telah kita capai.Dengan semangat perpaduan dan keharmonian serta kerjasama dan rasa muhibah,maka kita telah mengatasi segala kesulitan untuk mencapai kemajuan dan kemakmuran yang tidak ada tolok bandingnya.
Oleh itu,amatlah mustahak bagi kita semua untuk cuba sedaya upaya hidup bersama sama dan cuba memahami antara satu sama lain dengan semangat persefahaman,hormat menghormati agar kita dapat memelihara keharmonian dan keamanan.
-Tunku Abdul Rahman,1969-
PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA) NEGERI SEMBILAN DARUL KHUSUS TELAH DI LANCARKAN SECARA RASMI PADA 21 JUN 2009 PADA JAM 8.30 MALAM BERTEMPAT DI KOMPLEKS BELIA DAN SUKAN PAROI OLEH YB DATUK IBRAHIM BIN ALI, PRESIDEN PERKASA MALAYSIA

Tuesday, August 24, 2010

PERKASA BUAT LAPORAN POLIS TERHADAP CHUA SOI LEK


PERKASA daerah Kuala Pilah telah membuat satu laporan polis di Ibu Pejabat Polis Kuala Pilah berhubung kenyataan oleh Dr Seri Chua Soi Lek pada Kongres Ekonomi Cina tempoh hari dimana kenyataan Soi Lek ialah menuntut ekuiti bumiputera sebanyak 30% dikurangkan.
Laporan Polis tersebut telah dilakukan oleh saudara Kamarulzaman Kamdias iaitu Pengerusi Perkasa daerah Kuala Pilah bersama YDP Perkasa NS Datuk Mohd Noor Nordin dan disertai oleh hampir 20 orang ajk Perkasa Negeri dan daerah.
Kenyataan Soi Lek itu dilihat adalah suatu percubaan mempertikaikan kedaulatan dan keluruhan Perlembagaan Negara kerana perkara yang dibangkitkan oleh Soi Lek itu sudah jelas dan termaktub dalam fasal 153 perlembagaan persekutuan.
Perkasa menuntut perkara itu disiasat dibawah Akta Hasutan Seksyen 3 (1).

No comments: