"TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA" KATA KATA KERAMAT, NAMUN APAKAH ERTINYA JIKA MELAYU HANYA TINGGAL NAMA DI TANAH AIRNYA SENDIRI.."PERKASA PEMBELA BANGSA, BENTENG NEGARA, TANAH BERDAULAT"


(MOHON ADD FRIEND DI FACEBOOK: www.facebook/perkasanegerisembilan UNTUK INFO YG LEBIH AKTIF)
ADAT ORANG MANDI DI KOLAM,
TIDAK MANDI MEMBASUH MUKA,
ADAT ORANG BERTIKAM,
TIDAK MATI MERASA LUKA.

13 Mei merupakan satu pengalaman dan pengajaran yang tidak dapat kita lupakan buat selama lamanya.Kerana kejadian itu dapat menunjukkan kepada kita semua tentang bahaya bahaya yang boleh timbul sekiranya kita terlampau lalai atau cuai.
Kita seharusnya bangga dengan apa yang telah kita capai.Dengan semangat perpaduan dan keharmonian serta kerjasama dan rasa muhibah,maka kita telah mengatasi segala kesulitan untuk mencapai kemajuan dan kemakmuran yang tidak ada tolok bandingnya.
Oleh itu,amatlah mustahak bagi kita semua untuk cuba sedaya upaya hidup bersama sama dan cuba memahami antara satu sama lain dengan semangat persefahaman,hormat menghormati agar kita dapat memelihara keharmonian dan keamanan.
-Tunku Abdul Rahman,1969-
PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA) NEGERI SEMBILAN DARUL KHUSUS TELAH DI LANCARKAN SECARA RASMI PADA 21 JUN 2009 PADA JAM 8.30 MALAM BERTEMPAT DI KOMPLEKS BELIA DAN SUKAN PAROI OLEH YB DATUK IBRAHIM BIN ALI, PRESIDEN PERKASA MALAYSIA

Tuesday, November 16, 2010

SALAM AIDILADHA 2010

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA KEPADA SELURUH UMAT ISLAM DI MALAYSIA KHUSUSNYA KEPADA AHLI AHLI PERKASA NS DAN KELUARGA.
SEMOGA AIDILADHA KALI INI MEMBERIKAN KITA SERIBU ERTI TENTANG PENGHAYATAN IBADAH KORBAN DAN DENGAN ITU MOGA KITA AKAN MENJADI LEBIH BAIK DARI SEMALAM.
JUGA KITA MENDOAKAN SEMOGA ALLAH MEMBERIKAN KESELAMATAN KEPADA JEMAAH JEMAAH HAJI KITA YANG MENUNAIKAN IBADAH HAJI PADA TAHUN INI , AGAR MEREKA MEMBAWA KEBERKATAN TANAH SUCI MEKAH PULANG BERSAMA MEREKA KE TANAHAIR. HENDAKNYA DENGAN KEBERKATAN ITU NEGARA KITA AKAN TERUS DILIMPAHI RAHMAT,KEAMANAN SERTA KEMAKMURAN YANG BERKEKALAN.
AMIN ...
SALAM HORMAT DARI PERKASA NS..

No comments: